Vraag & Antwoord

Waar is Letterpress zoal geschikt voor?
Letterpress is heel geschikt voor grafisch en typografisch werk, ook bitmaps en meer gedetailleerd werk zoals tekeningen geven een mooi resultaat. Grote kleurvlakken en verlopen zijn lastig maar zeker niet onmogelijk. Heb je vragen over het ontwerpen voor Letterpress? Neem contact met ons op, we adviseren je graag.

Wat maken jullie allemaal?
Bij Magma maken we een heleboel, van visitekaartjes tot posters en van trouwkaarten tot boekomslagen of verpakkingen. Eigenlijk alles wat we kunnen drukken in Letterpress! Heb je een idee en wil je weten of we het kunnen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Is Letterpress ook geschikt voor grote projecten?
Letterpress is heel geschikt voor kleine oplagen van bijvoorbeeld visitekaartjes, uitnodigingen, kunstdrukken of labels. Het is echter een misverstand dat Letterpress niet voor grote oplages geschikt is. Samen met ons netwerk van andere Letterpress bedrijven zijn we in staat een aantrekkelijke en concurrerende drukmethode te bieden. 

Wat kost het?
Alles wat we doen is maatwerk, daarom maken we graag een offerte voor jouw specifieke project. De prijs van een project is sterk afhankelijk van aantallen, soorten papier, hoeveelheid kleuren, stansen, snijden en ga zo maar door. In tegenstelling tot offsetdruk leggen we in Letterpress de kleuren één voor één op het papier. Deze methode is zeer arbeidsintensief en we zijn dan ook heel nauw betrokken bij het product. We letten continu op kleur, indruk, registratie en talloze andere factoren. Het resultaat is dan ook een hoogwaardig eindproduct. Stuur ons per mail je bestanden en specificaties en we stellen graag een offerte voor je op.

Kan ik eerst een drukproef krijgen?
Het is mogelijk om van te voren een proefdruk te ontvangen, we zullen dan tests maken met verschillende dieptes en inktvolumes. Aan een drukproef zijn wel extra kosten verbonden, afhankelijk van het project.

Doen jullie ook projecten zonder Letterpress?
Magma concentreert zich heel bewust alleen op papier en inkt, zo kunnen we al onze aandacht geven aan waar we goed in zijn. Een druktechniek die we naast Letterpress ook wel gebruiken is zeefdruk, zeefdruk heeft veel raakvlakken met Letterpress en past daarom goed bij onze projecten, in zeefdruk drukken we ook, net als in Letterpress, volle kleuren van vooraf gemengde inkten. 

Wel hebben we goede banden met andere creatieve bedrijven en kunnen altijd adviseren en meedenken over andere projecten. Heb je vragen? Mail ons, we kijken graag of we je verder kunnen helpen.